ENG   |   FRA   |   NED
  • Clay preparation and shaping
  • Dryers and Kilns
  • Setting and dehacking
Zoekterm:
Sitemap    |    Home    |    Contact
AUTOMATIONAGV'sRoboticsPLC-sturingenProcescontrole & supervisieCerastore & CeraviewHANDLING & LOGISTICSPalletiseren en verpakkenLogistieke oplossingenHandling machinesProcessimulatiesELECTROTECHNICSData & communicatieElektrische installatiesBordenbouwBeveiliging & supervisieHernieuwbare energieCERAMICS EQUIPMENT
afdrukken

Ceramics equipment

 

Ceratec voorziet in de engineering en de integratie van kant-en-klare productielijnen en installaties, op maat voor de productie van keramische bouwmaterialen (bakstenen, dakpannen, gresbuizen of vuurvaste producten).

 

Voorbereiding en vormgeving van klei

Ceratec ontwerpt, levert en installeert productielijnen voor het voorbereiden van klei. Optimale lay-outs en oplossingen worden voorgesteld dankzij de synergie tussen de ervaring van ons en onze partners enerzijds, en leveranciers van voorbereidingsmachines anderzijds. Onze modulaire standaardsystemen voor transportbanden in gegalvaniseerd staal zijn specifiek ontworpen voor kleitransport. Ze bieden bijzondere mogelijkheden voor holle welvingen en translatie, intrekbare gedeelten voor een makkelijke toegang tot de machines, zeer efficiënte schrapers, kleistrooiers en metaaldetectoren. 

Daarnaast leveren we de nodige lijnen voor het vormgeven, snijden en transporteren op latten of droogplaten van natte of droge keramische producten.

 

Drogerijen en ovens

Ceratec biedt kamer-, tunnel- en sneldrogerijen aan met luchtmengsystemen om temperatuur, vochtigheid en luchtagressiviteit op elk moment van de droogcurve optimaal te controleren, en een luchtomwalsysteem dat voor een optimale verdeling van de lucht in de drogerij zorgt.

Wij bouwen traditionele tunnelovens en zorgen voor de integratie van rol- en pendelovens. Onze ervaring en onze knowhow stellen ons ook in staat om ovens te renoveren, uitrustingen te standaardiseren, het rendement te verhogen, de energiekosten te drukken en de productkwaliteit te verbeteren. Daarnaast integreren we robuuste en bedrijfszekere ovenwagen- en droogwagentransportsystemen.

Geavanceerde procescontrole, bedoeld voor een optimaal verloop van het proces en een minimaal energieverbruik, wordt verzekerd door onze in huis ontwikkelde Ceraview-software.

 

Zet-, ontlaad- en verpakkingsmachines 

Ceratec integreert kant-en-klare zet-, ontlaad- en verpakkingslijnen voor bakstenen, dakpannen, straatstenen, vloertegels, gresbuizen, schoorsteenpotten, vuurvaste stenen en speciale producten. Wij staan garant voor stevige en betrouwbare machines, daarbij gebruikmakend van toonaangevende technologieën, en een hoog rendement dankzij koppen met meerdere grijptangen. Deze machines kennen een grote mate van flexibiliteit door het gebruik van robottechnologie en kunnen ook de handling aan van U- en H-cassettes voor de sector van dakpannen. Onze machines zijn voorzien van flexibele montagepatronen voor optimale bak- en mengtechnologie.

 

Bezoek onze gespecialiseerde website en ontdek onze ruime mogelijkheden binnen de grofkeramische industrie: www.ceratec.eu !  

 

Referenties

Nieuwe productielijn Verbo

Ceratec stond in voor de ontwikkeling en opbouw van de volautomatische productielijn van verbo, dochter van Ploegsteert. Lees meer

Nieuwe centrale kleiopslag voor Vandersanden nv

incl. integratie van Händle kleivoorbereiding Lees meer

US Tile - Ceramics equipment

Volledige productielijn van klei tot dakpan Lees meer