Handling van groene en droge dakpannen

Lafarge

Lafarge bevestigt nogmaals hun vertrouwen in Ceratec door dit grote project voor de wijziging van hun bestaande productie-eenheid aan ons toe te kennen. 

Het project integreert de levering, de montage en de ingebruikname van handling circuit platen, handling US-cassettes en handling van groene en droge dakpannen. 

De transportband RAT ontvangt de dakpannen van 2 persen met een speciale nauwkeurige positionering, gezien de talrijke formaten van de verschillende dakpannen op dezelfde platen geplaatst moeten worden. Het hoogste punt van 88 dakpannen/min en het oneven aantal dakpannen per plaat vereisen een hoekversnelling van de lege platen. Ze worden geladen door de grijper die beweegt volgens 4 vrijheidsgraden.

De moeilijkheid van de verminderde plaats voor het laden van de US-cassetten werd succesvol opgelost met de integratie van een laadrobot die ook de draaiverrichtingen en montage van een halve pak dakpannen maakt, voor de introductie van een grote precisie van deze in de U. Bovendien laat het systeem toe om het volledige gamma dakpannen met een minimum van mechanische aanpassingen te behandelen bij een verandering van product.