Kleivoorbereidingslijn voor nieuwe fabriek

Ibstock Brick

Ibstock Brick SM3: Leicester (UK)

Ibstock Brick is de grootste producent van bakstenen en andere innovatieve producten in de UK. Ibstock Brick breidt verder uit op zijn hoofdzetel in Leicester (UK) met een 3de productielijn.

Ceratec verzorgde de volledige installatie van de kleivoorbereidingslijn. De kleivoorbereidingslijn bestaat uit de klei ontvangst installatie, de kleivoorbereiding, de kleiopslag en een menglijn na de kleiopslag.

De unit waar de klei toekomt, bevindt zich bij de openlucht kleistockage en is uitgerust met 4 kastenbeschikkers en 1 walsbreker. De klei wordt eerst optimaal bewerkt in de centrale kleivoorbereiding alvorens ze gestockeerd wordt. De kleivoorbereiding is uitgerust met een kollergang Händle type HMSI 2180c en 2 walswerken Händle type WF10150e. Verder wordt de voorbereide klei opgeslagen in één van de 5 silo's. Een verrijdbaar transportbandplatform stort de klei uniform in de silo's.

De geruste klei wordt met een wiellader uit de opslagsilo's verwijderd en naar de kastenbeschikkers van de menglijn gevoerd. Deze is uitgerust met een dubbelas open menger die de klei vermengt met water en andere additieven. De gemengde klei wordt dan overgebracht naar de handvormpers.

Met deze nieuwe uitrusting staat Ibstock Brick in de voorhoede van de industrie voor continue innovatie met producten van hoge kwaliteit.