Nieuw hoogbouwmagazijn

Belgomilk

De kaasfabriek in Moorslede investeert in een verdubbeling van de productiecapaciteit. Via een stappenplan gaat het van de huidige 9 000 ton kaas per jaar naar 15 000 ton, met als uiteindelijke streefdoel 25 000 ton.

Het eerste deelproject, bestaat uit de vergroting van de capaciteit van de rijpingskamer. Ondanks dat de rijpingscapaciteit meer dan verdubbeld wordt, wou Belgomilk Moorslede toch een compactere rijpingskamer.

Ceratec bood een automatisch hoogbouwmagazijn aan, waarbij ook de aan-en afvoer van de behandelingslijnen geautomatiseerd wordt d.m.v. een carrousel. 

Het automatische viergangenmagazijn werd geleverd door Schäfer, maar opgebouwd en geprogrammeerd door Ceratec. Voor het transport tussen het totale magazijn (met 4 I/O-kranen) en de manipulatielijnen wou Belgomilk geen rollenbaansysteem of kettingtransport. Daarom werd geopteerd voor een 140m lange carrousel, een lus die langs alle I/O-posities van de kranen en van de verschillende behandelingslijnen loopt. Dit unieke lusconcept maakt dat de hoge capaciteit van 75 boxen in en 75 boxen uit het magazijn ook effectief kan gehaald worden.